Valitse sulatusuunien tulenkestävien päästandardi

- Nov 02, 2019-

Yleensä sulamisuunikuonan C / S on välillä 0,3 - 1,0, mutta sulatustehokkuuden parantamiseksi, sulamispisteen pienentämiseksi, jähmettää (kuona) raskasmetallit ja haitalliset aineet, yleensä sulaa komponenttien säätö (yleensä jota käytetään lisäämään CaO: n ja SiO2: n lähestymistapa loppuun), mikä johtaa alkalisuuden muutokseen, tarve heijastimien sopeutumiskykyä säätää vastaavasti.


Voidaan nähdä, että sulatusuuneissa käytettävän tulenkestävän materiaalin valinta perustuu korroosionkestävyyden huomioimiseen. Toimintaolosuhteiden vaihtelua, kuonan koostumuksen muutosta ja tulenkestävän materiaalin käyttöiän huomattavaa lyhentymistä sulamislämpötilan vaihtelun vuoksi on myös olemassa, mutta tähän olosuhteisiin sopivia kaikkivoivia materiaaleja ei ole. Siksi vain tulenkestävien vaurioiden päätekijöiden perusteella sopivan tulenkestävän materiaalin valinta. Nyt on vahvistettu, että sulatusuunin tulenkestävän vuorauksen eroosiota säätelee pääasiassa kuonakoostumus ja toimintaolosuhteet (lämpötila, ilmakehä jne.). Siksi sulatusuunien tulenkestävien aineiden valinnan pääkriteerit ovat:


(1) Kun kuonan emäksisyys on vähintään 1,0 tai Fe2 03-pitoisuus on korkea, emäksisyys (MgO, Spinel) ja hiilipitoinen tulenkestävä aine valitaan; kun kuonan emäksisyys C / S on alle 1,0, Al203, Cr203 laatu- ja piikarbiditulenkestävät aineet.


(2) Käyttöolosuhteista (lämpötila, ilmapiiri jne.) Riippuen seuraavat tekijät on otettava huomioon valittaessa tulenkestäviä sulatusuuneja:


1) Kun lämpötila ylittää 1450 ~ 1500 ℃, tulenkestävien materiaalien eroosio kasvaa nopeasti, tällä hetkellä osien käytön, jäähdytysolosuhteiden ja uunin rakenteen perusteella;


2) tulenkestävät eroosiohäviöt eivät ole pelkästään kuonan koostumuksen aiheuttamia, vaan myös alttiita uunin ilmakehälle ja kuonan virtaukselle kulumisen takia;


3) C- ja SiC-tulenkestävät materiaalit, joilla on hyvä korroosionkestävyys ja tunkeutumisenesto-ominaisuudet, ovat alttiita hapettumishäviöille.

5KG  01