Syyt, miksi lämpötilan yhdenmukaisuusparametria ei ole asetettu tyhjiökuivausuuniin

- May 21, 2019-


Yleiset sähkö- (räjähdys-) kuivausuunit on varustettu lämpötilan yhtenäisyysparametreilla: luonnollinen konvektiolämpöuuni on käyttölämpötilan yläraja kerrottuna 3%: lla ja pakotettu konvektiolämmitin on käyttölämpötilan yläraja kerrottuna 2,5%: lla. Pelkästään sähköisellä tyhjiökuivausuunilla ei ole lämpötilan yhdenmukaisuusparametria. Tämä johtuu siitä, että työkammion lämpötilan yhtenäisyyden mahdollisuus kaasumolekyylien liikkeellä tyhjiökuivausuunissa on lähes eliminoitu.


Siksi käsitteelliseltä kannalta emme voi enää käyttää tavanomaisen sähkö- (räjähdys-) kuivausuunin määrittelemää lämpötilan yhdenmukaisuutta tyhjökuivausuunin määrittämiseksi. On myös merkityksetöntä asettaa tämä indikaattori tyhjiössä. Lämpösäteilyn määrä on kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön. Samalle esineelle 20 cm: n päässä lämmitetystä seinämästä vastaanotettu säteilylämpö on vain 1/4 10 cm: n päässä lämmitetystä seinämästä. iso ero. Tämä ilmiö on lämmin, kun aurinko paistaa talvella, ja aurinko ei ole lämmin. On totta, että aurinko ei ole kylmä.


Koska tyhjiökuivausuuni on vaikea tehdä jokaisen pisteen säteilylämpöä studiomuodon kolmiulotteisessa tilassa ja sillä ei ole luotettavaa arviointimenetelmää, voi olla, että lämpötilan yhdenmukaisuusparametri ei sisälly sähköisen tyhjiön standardiin kuivausuuni. s syy.

3