Mikroskooppi on yksi ihmiskunnan suurimmista keksinnöistä 1900-luvulla

- Jun 20, 2018-

Mikroskooppi on yksi ihmiskunnan suurimmista keksinnöistä 1900-luvulla. Ennen sitä keksittiin ihmisen käsite ympäröivästä maailmasta rajoittui paljaalla silmällä tai käsin pidettävillä linsseillä avustamaan paljaalla silmällä nähdä asioita.

Mikroskooppi osoittaa koko uuden maailman ihmisen näkökentässä. Ensimmäistä kertaa ihmiset ovat nähneet satoja "uusia" pieniä eläimiä ja kasveja sekä kaiken sisäisen rakenteen ihmiskehosta kasvien kuituihin. Mikroskoopit auttavat myös tutkijoita löytämään uusia lajeja ja auttamaan lääkäreitä sairauksien hoitoon.

Mikroskoopin kunnossapito

(1) Kosteussuoja Jos huone on märkä, optiset linssit ovat alttiita hometta ja sumua vastaan. Kun linssi on hometta, sitä on vaikea poistaa. Mikroskoopin sisältämät linssit ovat vaarallisempia kosteudelle haittojen vuoksi. Kun mekaaniset osat muuttuvat kosteiksi, niillä on taipumus ruostua. Mikroskopin säilyttämisen estämiseksi kuiva-huoneen lisäksi myös varastointipaikan on oltava poissa seinästä, kaukana maasta ja märästä lähteestä. 1 - 2 pussia silikageeliä on sijoitettava mikroskooppikoteloon kuivausaineena. Ja usein paistetaan silikageelillä. Kun sen väri on muuttunut vaaleaksi, se on paistettava oikein ja paistettava ennen kuin jatkat sitä.

(2) Pölynkestävän optisen elementin pinnalla ei ole pelkästään vaikutusta valon kulkuun vaan optisen järjestelmän vahvistamisen jälkeen se aiheuttaa suuria tahroja, jotka vaikuttavat havaintoon. Pöly, hiekkapartikkelit putoavat mekaaniseen osaan, mutta myös lisäävät kulumista, aiheuttavat liikkeen estämisen, vahinko on yhtä suuri. Siksi mikroskopi on aina pidettävä puhtaana.

(3) Korroosiosuojamikroskopiaa ei voida yhdistää syövyttävien kemikaalien kanssa. Kuten rikkihappo, suolahappo, alkali ja niin edelleen.

(4) Lämpösuojaus Lämmönsuojauksen tarkoituksena on pääasiassa välttää linssien muovinen avaaminen ja putoaminen lämpölaajenemisesta ja supistumisesta.

(5) Älä kosketa teräviä esineitä, kuten kynnet ja neulat.

(6) Älä käytä asiaankuuluvia henkilöitä.

Optinen järjestelmä pyyhkii

Mikroskoopin jokaisen optisen osan pinta puhdistetaan tavallisesti puhtaalla harjalla tai pyyhitään pehmopaperilla. Jos likaa, rasvaa tai sormenjälkiä ei ole pyyhittänyt linssiä, linssi on pyyhittävä ennen kuin sitä käytetään muottiin, sumuun ja uudelleenkäyttöön pitkäaikaisen deaktivoinnin jälkeen.

(1) Pyyhkäisysarja Silmän ja lauhduttimen ansiosta pyyhintä avataan. Objektiivin monimutkaisen rakenteen ansiosta erikoistoimenpiteet on korjattava ennen kokoamista alkuperäisen tarkkuuden palauttamiseksi, joten pyyhkäisyn avaaminen on ehdottomasti kiellettyä.

Kun osiot ja lauhduttimet puretaan, kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin:

a. Ole varovainen.

b. Irrottaessasi kirjoita komponenttien (kotelossa merkityt) suhteelliset paikat, suhteellinen järjestys sekä linssin etu- ja takaosat virheiden välttämiseksi uudelleen kokoamisen aikana.

C. Käyttöympäristö on pidettävä puhtaana ja kuivana. Tyhjennä okulaari irti molemmista päistä ylemmät ja alemmat linssit. Kenttäelementtiä okulaarissa ei voida siirtää. Muussa tapauksessa näkyvyys on hämärtynyt. Ylempi linssi on edelleen hajoamatta, kun lauhdutin on irrotettu. Koska linssi on öljyä upotettuna, se on tiiviisti suljettu tehtaalla, ja hajoaminen voi vahingoittaa tiivistyskykyä.

(2). Pyyhintätapa Poista ensin pöly linssipinnasta puhtaalla harjalla tai puhaltimella. Käytä sitten puhdasta flanelia, jotta kierteinen yksisuuntainen liike linssien keskeltä reunaan. Pyyhi kangas kerran ja pyyhi se uudelleen, kunnes se pyyhitään. Jos linssissä on öljyä, likaa tai sormenjälkiä ei voi pyyhkiä pois, voit käyttää pehmeitä oksia, jotka on kääritty imukykyisellä puuvilla, hankaa pieni määrä alkoholia ja etyylieetteriseosta (alkoholia 80%, eetteriä 20%) pyyhi. Jos raskaampia muotteja tai hometta ei saa poistaa, käytä vedellä kostutettua puuvillapyyhkeitä kalsiumkarbonaattijauheeseen (yli 99%). Pyyhkimisen jälkeen jauhe on poistettava. Linssi puhdistetaan tai ei, objektin heijastunut valo voidaan käyttää tarkkailuun ja tarkastukseen. On huomattava, että pöly on poistettava ennen pyyhkimistä. Muussa tapauksessa pölyhiekka naarmuttaa peilipinnan. Älä pyyhi linssi pyyheliinaa, nenäliinaa, vaatteita jne. Alkoholin etyyliesteri-seosta ei voida käyttää liikaa, jotta nestettä ei pääse linssiä sitovaan linssiin. Linssin pinnalla on violetti-sininen valoa välittävä kalvo. Älä pyyhi sitä lian avulla.

Mekaaninen pyyhe

Maalattu osa voidaan pyyhkiä kankaalla. Älä kuitenkaan käytä alkoholia, eetteriä ja muita orgaanisia liuottimia pyyhkimiseen, jotta vältät maalinpoistoa. Jos maalaamattomassa osassa on ruostetta, se voidaan pyyhkiä pois pukeutuneella bensiinillä. Puhdistuksen jälkeen kiinnitä suojarasva uudelleen.