Syy, miksi tyhjiökuivausuuni tyhjenee ensin ja kuumenee sitten

- May 21, 2019-


1) Työkappale asetetaan tyhjiölaatikkoon tyhjiön poistamiseksi poistamaan työkappaleen materiaalista poistettavat kaasukomponentit. Jos työkappale kuumennetaan ensin, kaasu laajenee kuumennettaessa. Tyhjiöuunin erinomaisen tiivistymisen vuoksi laajenevan kaasun aiheuttama valtava paine voi aiheuttaa havaintoikkunan karkaistun lasin puhkeamisen. Tämä on mahdollinen vaara. Tämä vaara voidaan välttää ensimmäisellä imurointimenettelyllä ja sen jälkeen kuumentamalla.


2) Jos lämmitysilmaa pumpataan tyhjiökuumennus- ja imurointiprosessin avulla, lämpö tuodaan tyhjiöpumppuun, joka aiheuttaa tyhjiöpumpun nousun liian korkeaksi, mikä voi vähentää tyhjöpumpun tehokkuutta.


3) Lämmitetty kaasu ohjataan tyhjiömittariin, ja vakuumimittari tuottaa lämpötilan nousun. Jos lämpötilan nousu ylittää vakuumimittarin määrittämän käyttölämpötila-alueen, tyhjiömittari voi aiheuttaa merkkivirheen.


Oikean käyttömenetelmän tulisi ensin tyhjentää ja sitten lämmittää. Kun nimellislämpötila on saavutettu, jos havaitaan, että tyhjiön aste on laskenut, lisää se asianmukaisesti. Tämä on edullista laitteen käyttöiän pidentämiseksi.

1