Tyhjiöpumpun tyyppi ja toimintaperiaate

- Jun 20, 2018-

Vesirengas tyhjöpumppu

Vesirenkaiden tyhjöpumpun toimintaperiaate: Vesirengas tyhjöpumpun terä juoksupyörä asennetaan epäkeskisesti sylinterimäiseen pumppukoteloon. Pumppuun ruiskutetaan tietty määrä vettä. Kun siipipyörä pyörii, vesi heitetään pumpun koteloon vesirenkaan muodostamiseksi ja renkaan sisäpinta on tangentia juoksupyörän napaan. Pumpun kotelon ja juoksupyörän välisen erilaisen samankeskisyyden ansiosta syöttöpuolen 4 oikean puoliskon ja vesirenkaan välinen tuloväli 4 laajenee asteittain alipaineen muodostamiseksi, jolloin kaasu pääsee pumpun imuilman sisääntuloputken kautta. Kaasu siirtyy sitten vasempaan puoleen, kun laakerinrenkaiden välinen tilavuus vähitellen puristetaan ja paine kasvaa niin, että kaasu poistuu pumpusta pakokaasun ja pakoputken läpi.

Roots-tyhjöpumppu

Roots-tyhjöpumpun toimintaperiaate: roottorin jatkuva pyöriminen imetään kaasua ilman syöttöaukosta roottorin ja pumppukotelon väliseen tilaan v0 ja poistetaan sitten poistokaasun läpi. Koska v0-tila on täysin suljettu hengityksen jälkeen, kaasun puristamista ja laajentamista pumpun kammiossa ei ole. Kuitenkin, kun roottorin yläosa kääntyy poistokaasun reunan yli ja v0-tila kommunikoi poistopuolen kanssa, johtuen kaasun korkeammasta paineesta pakokaasupuolella, osa kaasusta palautetaan tilaan v0 ja kaasun paine nousee yhtäkkiä. Kun roottori pyörii edelleen, kaasu poistuu pumpusta. ,

Kiertopumppu

Kiertovesipumppu toimii: Pumpun kotelossa on epäkeskinen roottori. Roottorissa on useita aukkoja ja liukumäkiä, jotka voivat liukua aukkoihin. Roottorin pyörimisuraan liukuva siipi ulkonevat ympäri ja ei kosketa pumpun koteloa. Kaasu imetään liukuvan siiven ja pumpun kotelon ympäröimän tilan puolelle ja puretaan sivulle, jossa näiden kahden ympäröimä tila pienenee.