Mitkä ovat stereomikroskoopin säätämisen tärkeimmät vaiheet ennen käyttöä?

- May 06, 2020-

Tarkennuksen säätö, diopterin säätö, pupillary-etäisyyden säätö ja polttimon vaihto ovat muutaman askeleen. Jokainen on selitetty alla.


1. Tarkennus: Aseta työtaulukko alustan asennusreikään. Kun tarkkailet läpinäkyviä näytteitä, vaihda himmeä lasilevy; kun katsot läpinäkymättömiä näytteitä, vaihda musta valkoinen taso. Sitten löysää kiinnitysruuvit tarkennusdian, säädä korkeus objektiivin rungon, ja työetäisyys on suunnilleen sama kuin valittu objektiivinen suurennus. Kiristä säätöruuvit säädön jälkeen. Tarkennuksen yhteydessä on suositeltavaa sijoittaa tasaisia objekteja, kuten litteä paperi, jossa on painettuja merkkejä, viivain, neliö jne.


2. Diopterin säätö: Säädä ensin vasemman ja oikean okulaarin putkien diopterin ympyrät 0-linjaiseen asentoon. Normaalisti ensin katsoa läpi oikean okulaarin putki. Käännä zoom-käsipyörä alimmalle suurennuspaikalle, säädä näytettä kääntämällä tarkennusohjauspyörää ja diopterin säätörengasta, kunnes näytteen kuva on kirkas, käännä sitten zoomauksen ohjauspyörä korkeimpaan suurennusasentoon ja jatka säätämistä, kunnes näytteen kuva on selvä Toistaiseksi toistaiseksi, noudata vasemman okulaarin putkea. Jos se ei ole kirkasta, säädä vasemman okulaarin putken näkökehää ylös ja alas, kunnes näytteen kuva on kirkas.


3. Interpupillary etäisyyden säätö: Vetämällä kaksi okulaari putket voivat muuttaa poistumisen oppilas etäisyys kaksi okulaarin putket. Kun käyttäjä toteaa, että visuaalisen kentän kaksi kehäkenttää ovat täysin sattumanvaraisia, se tarkoittaa, että pupillary-etäisyyttä on muutettu. On huomattava, että koska erot yksilöllisen näön ja silmien säätö, kun eri käyttäjät tai jopa sama käyttäjä käyttää samaa mikroskooppia eri aikoina, ne olisi erikseen säätää keskittyä ja jarru saada paras havainnointivaikutus.


4. Lampun vaihtaminen: Ennen vaihtamista kytke virtakytkin ja virtajohdon pistoke pistorasiasta riippumatta siitä, vaihtaako se ylempi hehkulamppu vai alempi valonlähde-lamppu. Kun vaihdat ylemmän valonlähteen polttimon, kierrä ensin ylävalonlähteen valonlähdelaatikon pyälletty ruuvi irti, irrota valolaatikko, irrota sitten huono lamppu lampunpidikkeestä, vaihda hyvä lamppu ja asenna sitten valolaatikko ja pyälletty ruuvi. Kun vaihdat valonlähde polttimo, sinun täytyy poistaa himmeä lasilevy tai musta ja valkoinen levy pohjasta, poista huono lamppu lampunpidikkeestä ja vaihda se hyvällä polttimo; sitten huurrettu lasilevy tai musta valkoinen levy . Kun vaihdat lampun, pyyhi lamppu puhtaalla pehmeällä liinalla tai puuvillalangalla valovaikutuksen varmistamiseksi.