Uusin Dengue-menetelmä voidaan havaita PCR-koneella

- Nov 29, 2019-

Denguekuume (DF) on akuutti vektorien välittämä sairaus, joka johtuu dengue-viruksen tarttumisesta hyttysten välityksellä levittävien vektoreiden kautta. Dengue-viruksia on tällä hetkellä neljä tyyppiä Ⅰ - Ⅳ. Tauti esiintyy Aasiassa, Oseaniassa, Amerikassa ja Afrikassa ja on erittäin vakava kansanterveysongelma trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla.


Dengue-virustartunta voi aiheuttaa oireita, kuten resessiivisen tartunnan, denguekuumeen ja dengue-verenvuotokuumeen. Nykyisiin denguekatkaisun seurantamenetelmiin sisältyy ELISA-serologia, RT-PCR-nukleiinihappodetektio, viruksen eristyssekvenssin määritys ja immunofluoresoivan antigeenin havaitseminen. Fluoresoivan kvantitatiivisen PCR-nukleiinihappotunnistusmenetelmä voi kuitenkin olla intuitiivisempi, tiukempi


imageimage
RT-PCR-kone Nukleiinihappouuttokone


Seuraavaksi toimittajan kanssa, miten ammattikäyttöön tarkoitetut laboratoriot käyttävät reaaliaikaista PCR-laitetta dengueviruksen tarkistamiseen!


Sen jälkeen kun epäillyn denguekuumetapauksen verinäyte on saapunut laboratorioon, testaaja suorittaa reaaliaikaisen fluoresoivan RT-PCR: n näytteestä uutetulle virusnukleiinihapolle geneettistä kohdetta vastaan ​​ja asettaa negatiiviset ja positiiviset kontrollit luotettavuuden varmistamiseksi. testin.


Havaitsemisprosessi

imageimage

Kuume, ihottuma, lihas- ja nivelkipu ...

Verinäytteet, jotka on kerätty alustavan kliinisen diagnoosin jälkeen paikallisessa lääketieteellisessä laitoksessa
imageimage
Potilaan verinäyte lähetettiin CDC: hen Verinäytteiden esikäsittely
imageimage
Uuttamalla virusnukleiinihappo Viruksen kohdegeenit testattiin, ja positiivinen testitulos vahvisti denguekuumeen diagnoosin.


Biotieteiden nopean kehityksen myötä dengue-virustartunnan laboratoriodiagnostiikkamenetelmiä on parannettu jatkuvasti. Reaaliaikainen fluoresoiva RT-PCR-detektio havaitsee suoraan dengueviruksen kohdegeenit geenitasolta. Sillä on korkea herkkyys, spesifisyys ja tarkkuus. Tunnista nopeasti dengueviruksen nukleiinihapot näytteistä ja tyyppi.


Oikea-aikainen havaitseminen on kriittistä


Varhainen denguekuume on pääasiassa kuumetta, ilman erityisiä oireita ja oireita, samanlaisia ​​kuin monien akuutin kuume- ja verenvuotohäiriöiden kliiniset oireet. Viruksen nukleiinihappojen havaitseminen on edullinen menetelmä denguekuumetapausten varhaiseen tunnistamiseen. Yleensä virusnukleiinihappojen havaitsemisnopeudet ovat korkeat verinäytteissä 6 päivän kuluessa sairauden alkamisesta.


Hakeudu heti lääkärin hoitoon, jos epäillään denguekuumeen liittyviä oireita.


Kerää verinäytteet ajoissa ja lähetä ne tarkastusta varten mahdollisimman pian tehokasta ehkäisyä ja hoitoa varten!

image