Mitä tapahtuu, jos imupumppu on kuuma?

- Jun 20, 2018-

Vakuumipumppujen korkean lämpötilan ongelma on aina vaivannut käyttäjiä. Miten tyhjiöpumppujen korkea lämpötila voidaan ratkaista ja miksi vakuumipumput ovat korkeissa lämpötiloissa? Kuinka ratkaista nämä ongelmat? Näiden ongelmien takia teimme tyhjöpumpun korkean lämpötilan tutkimusta. Seuraavat ovat tutkimuksen sisältöä.

Korroosion syiden analysointi tyhjiöpumpussa

(1) Moottoriteho on suuri ja käyttövirta on suuri, mikä johtaa tyhjöpumpun korkeaan lämpötilaan.

(2) Tuulettimen siipien määrä on pieni ja tuotetun ilman määrä on pieni.

(3) Pieni puhallinnopeus, tuulenpaine ja pieni ilmamäärä.

(4) Vacuum pumpun moottorin väyläjännite on 380V. Johtimen jännitehäviön ja epätasaisen kuormituksen vuoksi moottorin aiheuttama todellinen jännite on vain 365 V ja käyttövirta on suuri pienjännitteen takia.

(5) Moottorin mukana seuraa pölyä ja öljyä, joka vähentää lämmönjohtavuutta ja johtaa tyhjöpumpun korkeaan lämpötilaan.

Tyhjiöpumpun korkean lämpötilan ongelmatilanteet

Moottorin teho ja nopeus on sovitettu tyhjöpumppuun eikä sitä voi muuttaa. Puhallin on asennettu moottorin akseliin. Moottorin nopeus määrittää puhaltimen nopeuden eikä sitä voi vaihtaa. Vaikka tuulettimen siipien lukumäärän lisääminen voi olla tärkeä, kun terien lukumäärää on lisätty, dynaamista tasapainoa ei ole helppo löytää. Jos kohdistus ei ole hyvä, se aiheuttaa moottorin tärinän kasvavan.

(1) Pidennä alkuperäistä tyhjöpumpun tuulettimen suojusta 40 cm. Asenna aksiaalipuhallin, jonka halkaisija on sama kuin tuulettimen kansi. Aksiaalipuhallinmoottorin teho on 850 W, nopeus on 1489 rpm ja jännite on 380 V. Alkuperäinen tuuletin säilyy edelleen. Aksiaalinen virtauspuhallin on varustettu tehonsyöttöohjaimella ja aksiaalinen virtauspuhallin ei ole kytketty päämoottoriin. Vakuumipumpun käynnistämisen jälkeen aksiaalinen virtauspuhallin käynnistyy ajallaan ja aksiaalipuhallin pysähtyy 30 minuuttia tyhjöpumpun pysäyttämisen jälkeen päämoottorin jäähdyttämiseksi täysin.

(2) Poista pöly tyhjöpumppumoottorista säännöllisesti, jotta moottorin jäähdytysreput pysyvät puhtaina ja lisäävät niiden lämmöntuottoa.

(3) Säädä väyläjännite, jos tyhjöpumppu on 400 V.

Tyhjiöpumppu korkean lämpötilan liuosvaikutus

(1) Aksiaalipuhaltimen suuren pyörimisnopeuden ja suuren tuulipaineen määrän ansiosta jäähdytysteho paranee huomattavasti. Samassa ympäristön lämpötilassa ja kuormitusvirrassa tyhjöpumpun päämoottorin lämpötila on laskenut 12 ° C: n lämpötilassa. Päämoottorin lämpötila ei ylittänyt rajaa kesällä.

(2) Hidasta päämoottorin eristyksen vanhenemisnopeutta ja pidennä sen käyttöikää.

(3) Aksiaalipuhallinta voidaan ohjata manuaalisesti. Kun päämoottori pysähtyy, aksiaalinen virtauspuhallin voi edelleen toimia ja päämoottori voidaan täysin jäähtyä.

(4) Jännitteen säätämisen jälkeen kalvopumpun käyttövirta pienenee 210 A: ksi ja lämmöntuotto suhteellisen pienenee.

(5) Yritä tasapainottaa kahden väylän kuormitusjakautuma estääksesi ylikuormituksen liiallisen jännitteen pudotuksen johtuen tietyltä väylältä.

Työpumpun korkean lämpötilan ongelman tutkimuksessa havaitsimme, että tyhjöpumpun korkea lämpötila johtuu pääasiassa moottorin lämmityksestä, joten tärkein tapa ratkaista on myös tyhjöpumppumoottorin ympärillä.